szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez

2015. szeptember 29. 08:02 - cur non

Játék az irodában

amitől hatékonyabb a munka

Nem oly rég találkoztam először a gamifikáció kifejezéssel, amikor olyan ügyviteli szoftvert kerestem, mellyel hatékonyan lehet a partnerkapcsolatokat menedzselni. A szó a játék (game) és education (képzés) összevonásából származik. De hogy kerül az irodába?

                    

Ha a kifejezéssel nem is, de a módszer alkalmazásával már valamennyien találkoztunk, hiszen erre épül számos marketing stratégia, mint például a hűségprogramok és a kedvezményprogramok. Az azonban merőben meglepő, hogy a folyamatok hatékonyságának növelése érdekében már ügyviteli szoftvereknél is alkalmazzák ezeket az eljárásokat.

  • Az egyik vezető ügyviteli szoftver a beérkező sales feladatok szétosztását gamifikálta. A játék egy golf-témájú iPad applikáció, melyben a golflabdák jelképezik az elvégzendő munkát, a lyukak pedig a sales-eseket. A labdák lyukba terelgetésével a sales manager valójában az üzleti feladatokat osztja ki a munkatársak között.
  • Egy másik ügyviteli rendszer a játékosítást az ügyfélszolgálati feladatok szórakoztatóbbá tételére használta fel. Az ügyintézők minden egyes email megválaszolásával vagy telefonhívás fogadásával lehetőséget kapnak rá, hogy bónusz pontokat szerezzenek. Azok, akik a leggyorsabbak és akiknek a munkájával az ügyfelek a leginkább elégedettek, egyre magas fokozatot érhetnek el, amit a vezetőség akár anyagi megbecsüléssel is jutalmazhat.

Az IT Services Hungary és a PwC Magyarország úgy toborzott munkavállalókat, hogy egy virtuális világba helyezte a pályázókat, és akik ott jól teljesítettek, azoknak kínált pozíciót. Azoknak akik még nem hallottak a játékosított kiválasztásról, ajánlom figyelmébe az alábbi cikket: Állásszerzés játszi könnyedséggel

Ezek az új technikák javítják a teljesítményt és növelik az elégedettséget, ennek okán a következő években rendkívül sok gamifikációs fejlesztés várható egyre újabb és újabb területeken.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://curnon.blog.hu/api/trackback/id/tr647851630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cur non · http://www.ebillingkft.hu 2015.10.02. 07:33:31

Azt hallottam amerikai típusú iskolában végzettektől, hogy Ők imádtak suliba járni!? Létezhetne, hogy valaki szereti a munkahelyét (és nem a fizetésre gondoltam...) és alig várja hogy beérjen reggel? :)
szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez
süti beállítások módosítása