szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez

2015. november 12. 20:12 - cur non

Ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket is!

Ez a blog arra bátorít, hogy a fejlődés érdekében merjük a régit újra cserélni. Néha azonban éppen az jelenti a szemléletváltást, hogy felismerjük az előttünk járók alkotásainak nagyszerűségét és fontossá váljon számunkra az értékek átmentése.

Évtizedeken keresztül szolgált ez az 1913-ban készült patikai szekrény egy vidéki garázsban szerszámok tárolására, miután a fejlődés jegyében egy modernebb darabra cserélték. Mielőtt az enyészet végképp átvette volna felette a hatalmat, találtam rá. Átéreztem a mögötte álló időt, láttam rajta a régi mesteremberek kéznyomát, értékesnek találtam a bútor egyediségét, és elhatároztam, hogy felújíttatom, hogy még annyi időt szolgálhasson, mint amennyit már maga mögött tudhat. A Stylfa Bt néhány hetes munkájának eredményeképpen a bútor már csaknem kész, már csak a művet megkoronázó kőlapot kell megtalálnunk hozzá.

Úgy gondolom, hogy ez a szemlélet a szervezési és szervezeti folyamatok korszerűsítésére is átültethető.  Ha hatékonyabb működésre vágyunk, vizsgáljuk meg aprólékos és gondos odafigyeléssel a jelenlegi rendszereinket és folyamatainkat, majd keressük meg azokat a részeket, amelyek korszerűsítéssel értékesebbé tehetők és különítsük el őket azoktól, amelyek cseréje elkerülhetetlen. Kérjük ki a kollegák véleményét és konzultáljunk külső szakértővel, ha szükségét érezzük!

A szervezeti innovációról bővebben a 2015.09.21-i bejegyzésben olvashatnak:

Érdemes vizipisztollyal erdőtüzet oltani?

Néha kisebb változtatásokkal nagyobb eredményeket érhetünk el, mintha a teljes rendszerünket és valamennyi ráépülő folyamatunkat lecserélnénk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://curnon.blog.hu/api/trackback/id/tr868072178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez
süti beállítások módosítása