szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez

2015. október 16. 06:46 - cur non

Fizess barionnal!

Fizess a mobiloddal!

Mi a Barion? Egy digitális fizetőeszköz. Valódi pénz. Ám használata során nincs számlavezetési díj , nincs kártyadíj és nincs tranzakciós díj. A Barionnal való fizetést az okostelefonodról indítod.

A barion számládra a tehetsz fel készpénzt, feltöltheted bankkártyával, vagy hagyományos bankszámláról való utalással.

A fejlesztő és üzemeletető Barion Payment Zrt-nek három évig tartott megszerezni a Magyar Nemzeti Bank engedélyét az e-pénz kibocsájtásához. A NAV jóváhagyásával ma már több ezer pénztárgépbe is integrálásra került a rendszer.

A Barion elfogadóhelyek egy apró kütyüvel rendelkeznek, amit Barion ID-nek hívunk. A Barion ID nem más, mint egy Bluetooth 4.0-ás sugárzó. A fizetés nem a Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül megy, az csak azonosító jelet sugároz. A tranzakció minden alkalommal a mobilod és a Barion Payment Zrt. szervere között, banki titkosítással (SSL, https://) megy végbe.

Az elfogadóhelyek száma egyre bővül. Található köztük webáruház, étterem, szórakozó hely és sport bolt is. Használata jelenleg a mobil parkolás területén a legnépszerűbb.

Parkolás Barionnal

A barion parkolás az NMFSZ (Nemzeti Mobilfizetési Zrt.)  központosított mobil értékesítésű szolgáltatásán alapul. A rendszer SMS helyett internetes kommunikációval működik, így a fizetéshez csupán okostelefonra és internet kapcsolatra van szükség.  

A parkolás díján kívül csak 50 Ft kényelmi díjat számol fel a rendszer. A leállítást követően lehetőség van ÁFÁ-s számlát is kérni, melyet az elektronikus számlázás szabályainak megfelelő e-számla formájában, e-mailben küldenek meg, azonnal. A számlázási adatokat az alkalmazás megjegyzi, de azok bármikor módosíthatók.

A bariont szeretnék az EU innovatív fizető eszközévé tenni, majd pedig az USA-ban is bevezetni.

forrás: https://www.barion.com/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://curnon.blog.hu/api/trackback/id/tr127970689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez
süti beállítások módosítása