szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez

2015. szeptember 21. 09:40 - cur non

Érdemes vízi pisztollyal erdőtüzet oltani?

Ugyan bátor dolog, de nem hatékony. Ugyan így vállalkozást működtetni is csak a megfelelő eszközökkel és módszerekkel érdemes.  

Szervezési-szervezeti innováció

 

Az innováció jelentése az utóbbi időben megváltozott.

A termék- és eljárás-innováción túl, az innováció új meghatározása a szervezési-szervezeti innovációt is felöleli. A szervezési-szervezeti innováció új módszerek megvalósítását jelenti a cég üzleti gyakorlatában, a munka szervezésében és a külső kapcsolatok kezelésében annak érdekében, hogy a vállalkozás hatékonyabban működhessen.

Az innovatív megoldások bevezetéséhez bátorság kell. Sokan felismerik ugyan a belső problémákat, a hibás működésből adódó hátrányokat, ám a „Jó lenne, de…” megfogalmazásnál tovább nem jutnak. Nekik javasoljuk, hogy ha már eljutottak a felismerésig, ne hátráljanak meg! Hozzák meg a döntést és kérjenek segítséget a változtatások véghezviteléhez!

Néhány folyamat automatizálásával, esetleg kiszervezésével felszabadíthatunk olyan erőforrásokat a vállalkozáson belül, melyeket eddig alulértékelten használtunk és ezzel javíthatjuk vállalkozásunk hatékonysági mutatóját. Használjuk az alkalmazottainkat a képességeiknek megfelelő feladatokra, és ne terheljük le őket feleslegesen!

Érdemes időt szakítani rá, hogy szervezési-szervezeti szempontok alapján áttekintsük, hol vannak a problémás pontok - cash flow, vevő szerzés és megtartás, stb. - mert ha javítani tudunk rajtuk, azzal javul a vállalkozás egészének a jövedelmezősége és hatékonysága.  Ez pedig maga után vonja a vállalkozás és annak vezetőjének a jobb megítélését is, amit a cég mögött álló tulajdonosok egész biztos, hogy értékelni fognak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://curnon.blog.hu/api/trackback/id/tr77805450
szemléletváltás, innováció, ötletmorzsák a sikerhez
süti beállítások módosítása